Omgeving

De directe omgeving heeft veel te bieden. Arnhem en Nijmegen liggen binnen handbereik.
Er zijn vele fiets – en wandelmogelijkheden; in overleg behoort het gebruik van twee fietsen tot de mogelijkheden. De boerderij ligt op steenworp afstand van de Waal. Vanaf de Waaldijk kijk je uit op de skyline van Nijmegen, Nederlands oudste stad. Het centrum van de stad ligt op ongeveer 6 km. afstand.

Zicht vanuit B&B Buitenwaard

Je vertoeft midden in de Betuwe, een rustgevend landschap met haar dijken, haar strandjes langs de rivieren, haar karakteristieke dorpen, weilanden en fruitboomgaarden. Het is heerlijk wandelen en fietsen in een afwisselende omgeving. De Buitenwaard is gelegen aan de knooppuntenroute “Rondje Overbetuwe” tussen de knooppunten 38 en 40 en aan de wandelroute “Het Lingepad”. Op 2 km. afstand kun je met een fietspondje de Waal oversteken en genieten van de overzijde van de rivier. Verder ligt op 2 km. afstand de aantrekkelijke recreatieplas “Strandpark Slijk-Ewijk.” Rond deze plas ligt ook een heel aantrekkelijke wandel – en fietsroute.. Bovendien ligt ook Duitsland met haar mooie stadje Kleef binnen handbereik.

In Nijmegen en het aan de Rijn gelegen Arnhem kun je genieten van de terrasjes, de restaurants, knusse winkelstraten, galerieën, musea en theaters.

Nijmegen

Wie naast de stadse geneugten en cultuur van Nijmegen en Arnhem juist van natuur houdt, kan zijn hart ophalen aan de beboste stuwwal, die van Nijmegen tot aan het Duitse Kleef loopt en ontstaan is in de voorlaatste ijstijd. Iedere wandeling of fietstocht betekent een verrassing. In het glooiend heuvelland voorbij de stuwwal kun je je hart ophalen aan schitterende vergezichten. En wat te denken van de Mookerheide met haar uitzicht op de in de verte glinsterende Maas. Of van de Bruuk, een moerasgebied bij Groesbeek, die haar water krijgt uit het aangrenzende uitgestrekte Duitse Reichswald. Mooi en interessant is de aan de natuur teruggegeven Millingerwaard in het buitendijks land van de Waal. Dit laatste gebied is te bereiken via schilderachtige dijken van de aan Nijmegen grenzende Ooypolder.

Of je nu van wandelen , fietsen, motor – of autorijden houdt, rust of drukte zoekt, de landelijk gelegen boerderij is in ieder jaargetijde een aantrekkelijke uitvalsbasis voor de ontmoeting met een landstreek, die alle voorwaarden in zich heeft om eens lekker uit te zijn.